Салата с ядки марули яйца маслини унгарска френска италианска цитрус пиле риба зеле

Въпроси или препоръки за сайта http://www.gotvach.com

Салата с ядки марули яйца маслини унгарска френска италианска цитрус пиле риба зеле

Мнениеот kalata на Пон Мар 08, 2010 2:33 pm

А ето нещо по различно за търсене да се види какви резултати излизат:

Аватар
kalata
Tri-Pi-o
Tri-Pi-o

Add reputation pointSubtract reputation point

Мнениеот Blue на Сря Юли 21, 2010 9:23 am

ахахахах това изкарва 123101034 резултата, само не разбрах как определя най точното попадение, което е отгоре :lol:
██████████████████████████████████████████████████████████████████
В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни.
А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни!

Аватар
Blue
Dream of nature

Мнениеот kalata на Сря Юли 21, 2010 9:50 am

Има алгоритъм от MySQL-а дето определя коя е най - точната дума и коя да изкарва с един индекс. Сортира по най - добър резултат и излизат тези. Харесва ми алгоритъма, но като цяло като търся нещо излиза на 3-4то място а не на първо, но пак дава някаква идея, трябва да сложа страници и да излизат не повече от 60 резултата

Аватар
kalata
Tri-Pi-o
Tri-Pi-o

Мнениеот Blue на Чет Юли 22, 2010 11:18 am

Определено ще е добре да се сложи страниране, колкото до ограничаването на резултатите ... не мисля (ако има повече резултати както и възможност за преглеждането на всичките, то потребителя ще прекарва повече време на сайта). Би било добре примерно да могат да се сортират резултатите по някакви критерии (възможност за допълнително филтриране или търсене в резултатите), като например:
  • Сортиране по азбучен ред;
  • Сортиране по продукт един или много.
  • Търсене по продукти.

Ако се прибера в нас, и съм купил определени продукти, влизам в сайта, отбелязвам продуктите които имам и ми излизат наличните рецепти.

Може да има и допълнителна категоризация на рецептите по тип на рецептата -
  1. Апетайзери,
  2. предястия студени/топли,
  3. супи/бульони,
  4. основни (с месо телешко/свинско/пишеко/агнешко/ярешко/без месо) печено/пържено,
  5. пица / паста,
  6. салати,
  7. торти,
  8. кексове,
  9. десерти;
Като това е само примерно, винаги може да се обощи списъка.

Друга идея е да се добави към всяко ястие от дясно да има нещо като сандък (въпрос на дизайнерска гледна точка) с предложения:
  • Напитки вървящи с това ястие;
  • Препоръчителни комбинации (други рецепти пасващи отлично на тази, ръчно подбрани);
  • Възможни комбинации (автоматичен списък, подобен на Ad-sense, използващ списък от продукти, който добре вървят един с друг, и по този начин да изкарва най близката комбинация от сходни продукти, като резултата ще е рецепта може би вървяща с текущата);

От мен за сега толкова :) Дано идейте ми, ви влезнат в употреба.
██████████████████████████████████████████████████████████████████
В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни.
А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни!

Аватар
Blue
Dream of nature

Мнениеот kalata на Чет Юли 22, 2010 11:54 am

Сортиране по азбучен ред или по рейтинг и най - нови може да се направи и е доста добра идея. Също и търсенето по продукти.
Обаче сортиране по продукт, което значи търсенето да вади резултати и за продуктите на рецептата за да може да се сортира, за мен не намира особен смисъл и дали някоя домакиня ще тръгне да търси нещо и след това ще сортира по продукт и по кой продукт, ако излязат 300 рецепти и всяка има по 10 продукта общо станат примерно 300 продукта къде ще бъдат за да стане търсенето, може би не го виждам както трябва.

Това за виртуалния хладилник сме го мислили просто не съм намерил време за да го напиша, добре е като идея и даже си мислех да го драсна на флаш за да изглежда по ефектно, но може и на PHP с JS.

Последните 3 идеи ги има реализирани, напитките кафе, вино и т.н. излизат под снимката има ги само на някои рецепти.
Комбинациите ги има като "Related" най - отдолу на всяка рецепта базирани на търсене по име на рецептата "тайтъл", за ръчно подбраните ще си е голяма играчка защото, коктейл "Блъди мери" дали е най сходен с Мохито или със "Спермата на бармана", но в някои случаи примерно, Родопски клин е по скоро към баниците и се слагат баници в релатед.

Като цяло трябва време да се напише, сега чакам да се сложи хората сами да слагат късметчета в баницата с късмети (направено е само трябва да се имплементира).

Аватар
kalata
Tri-Pi-o
Tri-Pi-o

Назад към Gotvach